fredag 21 oktober 2016

Sophie la Girafe






 


 

Sophie la Girafe är en klassisk babyleksak som har funnits sedan 1961. Den lilla giraffen föddes den 25 maj 1961, på helige Sophies dag, och fick därför namnet Sophie. På den tiden föreställde den enda leksakerna som fanns alltid lant- eller husdjur. Det var därför Monsieur Rampeau från Frankrike kom på idén att utforma en giraff istället. Detta exotiska djur var det första på marknaden. Storleken och formen var idealisk för små barnhänder att hålla i. Sophie blev en omedelbar succé.

Sophie är tillverkad av naturgummi och helt fri från BPA, ftalater och PVC. Hon är handmålad med kemikaliefri ätbar färg. Sophie piper när man trycker på hennes mage. Leksakens ben, horn och öron känns behagliga i barnets lilla mun, speciellt under den tiden barnets tänder utvecklas. Originalet Sophie la Girafe kostar ca 249 kr.

Sedan originalet Sophie la Girafe skapades i början av 1960-talet har sortimentet utvecklats med bitleksaker, mjukdjur, textilier, badleksaker, hudvårdsprodukter och mycket mer.

Sophie la Girafe baby cosmetics är en hudvårdsserie utvecklad särskilt för babyns känsliga hud, som lätt blir irriterad. Blöjor, kläder och de olika skadliga kemikalierna som finns i ett stort antal babyvårdsprodukter kan orsaka rodnad sveda och hudutslag. En babys hud är fem gånger tunnare än en vuxens, vilket betyder att våra barn är känsligare för eventuella besvär orsakade av de tvivelaktiga ingredienser som tyvärr finns i många hudvårdsprodukter. Hudvårdsprodukterna från Sophie la Girafe baby cosmetics innehåller inga skadliga ämnen och är avsedda för spädbarn och personer med känslig hud.

Originalet Sophie la Girafe, och andra produkter från serien, finns till exempel att köpa hos Bonti, Goodforkids, Minimundus och Bamba.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar