söndag 2 oktober 2016

Ekologiska höstkläder till förskolan

Nedan följer lite tips på bra ekologiska höstkläder till förskolan. Lager-på-lager är en bra princip att använda både hemma och i förskolan. Med ett underställ i ull räcker en bra vind- och vattentät skaloverall långt in på hösten. Klä hellre på barnet ett tjockare lager ull under skaloverallen de kallaste höstdagarna, istället för en tjockare overall. Fördelen för barnet är att det blir lättare att röra sig och att ull håller värmen även om den blir våt.

Ullvantar håller värmen även om de blir våta. Halskrage värmer skönt och skyddar också hakan från skavande dragkedjor.

Bra regnkläder och gummistövlar är förstås ett måste. Det är svårt att hitta helt giftfria regnkläder. Välj traditionella regnkläder som inte behöver impregneras med fluorkarboner för att hålla barnen torra. Välj inte regnkläder i PVC, som är dåligt för miljön. Polyuretan (förkortas PU) är ett bättre alternativ än PVC i galonkläder och liknande.



Maxomorra mössa Submarine i GOTS-certifierad ekologisk bomull. Mjuk insida av ekologisk velour. Finns hos Littlebloom och kostar 139 kr.


Blårandig fleecefodrad mössa från Polarn o. Pyret i ekologisk bomull. Pris 149 kr.


Brun vind- och vattentät skaloverall med bra andningsförmåga från Mini Rodini. Tillverkad i ekologisk bomull och återvunnen polyester. Finns att köpa hos Babyshop och kostar 899 kr.


Mörkblå halskrage i merinoull från Joha finns att köpa hos Lekmer och kostar 129 kr.


Bruna vantar i filtad ull från Disana finns hos Näva-Ekotextil och kostar 125 kr. 


Ullfodrade höstskor Hammar, blå, i ekologiskt skinn från Kavat. Finns att köpa hos Babyshop och kostar 699 kr.


Ekologisk snutte/napphållare finns hos Ekoleko och kostar 259 kr.


Tofflor/inneskor i ekologiskt skinn finns hos Scandinavianeco och kostar 329 kr.


Ryggsäck från Apple Park i återvunnet material finns hos Kokobello och kostar 480 kr.



Zipjacka och byxor i krinkelull från Janus. Finns att köpa hos Kokobello, och priset för zipjackan är 499 kr och 425 kr för byxorna.


Brun tröja i obehandlad ull från Manymonths finns hos Kokobello och kostar 380 kr.


Blå ull-leggings från Disana finns hos Miiminki och kostar 249 kr.


Naturgumminapp och napphållare från Hevea. Finns att köpa hos Medvetenmini, och nappen kostar 85 kr och napphållaren 155 kr.

 

Mörkblått PU regnställ från Fred´s World by Green Cotton. Ett högkvalitativt, vindtätt och andningsaktivt regnställ som tillåter lek länge utomhus utan att barnet blir blött (8000 vattenpelare). Fritt från skadliga ämnen som PVC, BPA och ftalater. Regnstället är Öko-tex certifierat.  Polyestern i ytterkläderna från Fred's World by Green Cotton är återvunnen. Finns hos Miiminki, i storlek 86-122, och kostar 729 kr.


Gul ullfodrad gummistövel Gimo från Kavat. Stöveln är tillverkad i återvinningsbart SEBS-gummi (fritt från PVC). Stöveln ullfoder är uttagbart för enklare torkning i rumstemperatur.  Finns hos Jollyroom och kostar 399 kr.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar