torsdag 22 september 2016

Ekologiska baby- och barnskor




 

 


 










Tyvärr har skobranschen stått stilla ett tag vad gäller ekologiska skor till barn. Många skor innehåller fortfarande bly och ftalater, och kan även innehålla tungmetaller.

I ytterkläder och skor bör man undvika perflourerande ämnen, vilket är svårt, för det är det som gör att skorna och ytterkläderna är smuts- och vattenavvisande. Gore-tex är ett exempel på det, även om man nu arbetar med att ersätta skadliga flourerande ämnen med säkrare alternativ.

Några skotillverkare som erbjuder ett bra ekologiskt sortiment av skor till baby och barn är Kavat, Bobux och Pepino.

Kavats ekologiska kollektion tillverkas av Kavat EP (Eco Performance) Leather, som är ett kromfritt skinn med vattenavvisande egenskaper. Skinnet har en naturlig narv som är unik för varje par och som över tid utvecklar en vacker patina. Kavat gummistövel Grytgöl är tillverkad i återvinningsbart, modernt SEBS gummi, fritt från PVC. Skorna finns, förutom i Kavats egen webbshop, hos till exempel Kokobello, Barnskospecialisten, Babyshop, Jollyroom och Lekmer.

Bobux tillverkar söta och praktiska mjuka babyskor, perfekta att ha inomhus eller utomhus i vagnen. De tillverkar även fina skor till större barn i ekologiskt skinn. Skorna säljs bland annat hos Barnskospecialisten, Jollyroom och Lekmer.

Pepino är det kända skomärket Ricostas varumärke för de allra minsta, med lång erfarenhet av skotillverkning för barn. Märket arbetar dessutom nära samman med både barnläkare och ortopeder för att garantera ergonomiskt riktiga skor. Många skomodeller tillverkas av ekologiskt skinn, och funktionalitet, bekvämlighet och säkerhet står alltid i fokus hos tillverkaren. Hos KoKoBello och Zalando kan du köpa ekologiska skor från Pepino.

Till sonen köper jag nästan enbart ekologiska skor och stövlar från Kavat och har alltid varit nöjd med skornas kvalitet, passform och funktionalitet. Dessutom är designen ett stort plus. Kavatskorna har hållit hans fötter varma och torra, såväl i regn som i snö och snöblask.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar